FBI a percheziţionat locuinţa fostului director de campanie al lui Trump

FBI a percheziţionat locuinţa fostului director de campanie al lui Trump
Sursa: jurnal.md Foto: dailystar.co.uk 09.08.2017 20:14
Agenţi ai Biroului Federal de Investigaţii (FBI) au confiscat documente şi alte materiale de la locuinţa lui Paul Manafort, fost director de campanie al lui Donald Trump, scrie presa internaţională, citată de Agerpres.

Percheziţia a avut loc în cadrul anchetei procurorului special Robert Mueller cu privire la prezumtiva ingerinţă a Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016.

Percheziţia a fost executată în baza unui mandat, fără notificare prealabilă, în zorii zilei de 26 iulie, după ce Manafort se întîlnise în ajun în mod voluntar şi privat cu membri ai Comitetului pentru Serviciile de Informaţii al Senatului american, în legătură cu contactele sale din campanie cu Rusia. Manafort a pus atunci la dispoziţia investigatorilor din Congres o serie de documente.

Procurorul special Robert Mueller, care conduce ancheta FBI, a plecat de la locuinţa lui Manafort cu "diferite înregistrări", conform Washington Post.
Un purtător de cuvînt al lui Paul Manafort a confirmat că agenţi ai FBI au pus în aplicare un mandat de percheziţie la locuinţa din Virginia a fostului director de campanie al lui Donald Trump.

Paul Manafort, un lobbyist care a condus campania prezidenţială a lui Trump, a demisionat din funcţie în urma alegaţiilor că ar fi primit mari sume de bani legate de fostul guvern prorus al Ucrainei. El este acum una din figurile cheie în ancheta Departamentului american de Justiţie cu privire la presupusul amestec al Rusiei în alegerile de anul trecut.

Manafort a luat parte în iunie 2016, împreună cu Donald Trump Jr şi cu Jared Kushner, ginerele magnatului, la o întîlnire cu o avocată rusoaică, într-o aparentă tentativă de a obţine informaţii compromiţătoare despre candidata democraţilor, Hillary Clinton.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI