Opozantul rus Serghei Udalţov a fost eliberat din închisoare

Opozantul rus Serghei Udalţov a fost eliberat din închisoare
Sursa: jurnal.md/Agerpres Foto: Anastasia Udalţova / Facebook 08.08.2017 16:19
Opozantul rus de extremă stânga Serghei Udalţov a fost eliberat marţi după ce a ispăşit o pedeapsă de patru ani şi jumătate de închisoare pentru organizarea de 'tulburări masive' în timpul protestelor împotriva lui Vladimir Putin în iarna 2011-2012, relatează AFP.

Sursa foto: (c) Anastasia Udalţova / Facebook

'Serghei Udalţov a fost eliberat în urmă cu jumătate de oră. El doreşte să va salute şi vă mulţumeşte pentru sprijinul acordat', a scris pe Facebook soţia sa, Anastasia Udalţova.

Eliberarea opozantului rus era aşteptată miercuri însă el a fost eliberat marţi.

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a salutat pe Twitter eliberarea lui Udalţov, denunţând în acelaşi timp condamnarea sa ca fiind una fabricată şi motivată politic.

Serghei Udalţov şi unul dintre apropiaţii săi, Leonid Razvogeaev, au fost condamnaţi în iulie 2014 pentru organizarea de 'tulburări masive' pe 6 mai 2012, în ajunul învestirii lui Vladimir Putin pentru un al treilea mandat prezidenţial.

O anchetă în legătură cu cei doi bărbaţi a fost deschisă după difuzarea unui film de către postul de televiziune NTV apropiat Kremlinului, în care se afirma, pe baza imaginilor filmate cu o cameră ascunsă şi de origine neprecizată, că opozanţi, între care şi Udalţov, se pregăteau să răstoarne guvernul prin forţă.

Serghei Udalţov a fost unul dintre liderii opoziţiei în timpul amplelor demonstraţii organizate în iarna 2011-2012 la Moscova împotriva Kremlinului. Formaţiunea sa, Frontul Stângii, a reprezentat flancul stâng al mişcării de protest în timpul căreia au avut loc ciocniri între manifestanţi şi poliţie.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI