Poliţia anchetează 162 de persoane după protestele violente de la summitul G20 de la Hamburg

Poliţia anchetează 162 de persoane după protestele violente de la summitul G20 de la Hamburg
Sursa: www.agerpres.ro Foto: AP 07.08.2017 20:36
Poliţia germană desfăşoară anchete cu privire la 162 de persoane acuzate de tulburare a ordinii publice, vătămare corporală, opunere la arestare şi daune aduse proprietăţii private în timpul demonstraţiilor violente împotriva summitului G20 desfăşurat luna trecută la Hamburg.

Conform unui purtător de cuvânt al procuraturii din Hamburg, 109 anchete sunt deschise împotriva unor suspecţi cu identitate cunoscută şi 53 împotriva unor autori necunoscuţi. Totodată, 33 de persoane se află în continuare în arest în urma summitului de pe 7-8 iulie, a precizat luni purtătorul de cuvânt.

Summitul G20, care a adus laolaltă lideri precum preşedintele american Donald Trump şi şeful statului rus, Vladimir Putin, a fost întâmpinat cu proteste violente la Hamburg, unde au avut loc incendieri, jafuri şi ciocniri cu forţele de ordine.

Revoltele au provocat daune cifrate la circa 12 milioane de euro, dintre care o treime prin avarierea unor autovehicule, potrivit Asociaţiei Germane a Asiguratorilor Germani (GDV).

După reuniune, guvernul german a anunţat că va plăti jumătate din pagubele provocate în timpul protestelor.

ULTIMELE ŞTIRI