Ambasada a transmis că serviciile de emitere de vize temporare vor fi reluate după 1 septembrie, însă "pe o scară mult redusă". Mai mult, operaţiunile privind emiterea de vize temporare vor fi suspendate pe o perioadă indefinită la consulatele SUA din Rusia, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

"Ca rezultat al limitei de personal impuse de Guvernul rus în cazul misiunii SUA, toate operaţiunile de emitere de vize non-imigranţi în Rusia vor fi suspendat începând cu 23 august 2017. Începând cu 1 septembrie, interviurile pentru vize non-imigranţi vor fi efectuate doar la Ambasada SUA din Moscova", se afirmă într-un comunicat al autorităţilor americane.

Restricţiile privind emiterea de vize non-imigranţi vor rămâne în vigoare atât timp cât limitele privind personalul diplomatic sunt menţinute, a subliniat Ambasada.

Maria Zakharova, purtătorea de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova, a declarat că Statele Unite au emis, anul trecut, aproximativ 150.000 de vize cetăţenilor ruşi.

În luna iulie, Administraţia Vladimir Putin a anunţat o serie de măsuri ca reacţie la sancţiuni adoptate de Statele Unite. Personalul misiunilor diplomatice americane din Rusia va fi redus cu 755 de angajaţi, pentru a ajunge la nivelul celui al reprezentanţelor ruse din Statele Unite.

În plus, două imobile utilizate de diplomaţii americani în Rusia trebuie predate autorităţilor ruse, după o măsură similară adoptată de Statele Unite în decembrie 2016.