Ultimul gong a fost aşteptat cu emoţie şi va urma să "tacă" pentru cea mai lungă perioadă din istoria sa de 157 de ani, însă acesta va marca sonor evenimente importante precum trecerea dintre ani. Spectatorii s-au adunat în Piaţa Parlamentului, iar parlamentarii şi angajaţii Parlamentului au aplaudat ultima reprezentaţie dată de gongul britanic.

Sute de spectatori s-au adunat în faţa Palatului de la Westminster, în timp ce Big Ben-ul şi-a sunat ultima oară gong-urile de la miezul zilei.

Redus la tăcere, ca parte a lucrărilor esenţiale de restaurare ale turnului Elizabeth, celebrul clopot de 13 tone este aşteptat să revină la uzul maxim în 2021, dar va continua să sune la un eveniment important, cum ar fi Anul Nou.

”Luni, 21 august, celebrele bătăi ale lui Big Ben se vor auzi pentru ultima oară înainte de începutul unor lucrări importante de renovare. Lucrările de renovare vor proteja ceasul pe termen lung. El va fi oprit pentru a-i proteja pe muncitorii care vor renova Turnul Elisabeta”, se arată într-un comunicat al Camerei Comunelor.

Situat pe malul Tamisei, Palatul Westminster găzduieşte Parlamentul britanic, face parte din patrimoniul cultural mondial şi este unul dintre cele mai importante puncte turistice din Marea Britanie.

Faţada ceasului va rămâne în continuare vizibilă şi funcţională, indicând ora exactă în tăcere.