Mai înainte, postul de radio spaniol Cadena Sur a informat că un bărbat care avea asupra sa o centură cu explozibili a fost împuşcat luni în localitatea Subirats, la vest de Barcelona.

La rândul său, poliţia catalană a transmis pe Twitter că 'un incident este în curs de desfăşurare' la Subirats, urmând să revină cu amănunte în scurt timp.

Abouyaaquoub este ultimul fugar din totalul celor 12 membri ai celulei teroriste care se crede că a organizat atacul de la Barcelona şi alt atac la Cambrils.

O camionetă albă a intrat în plină viteză joi, în jurul orei locale 16:50 (14:50 GMT), în mulţimea de pe bulevardul central Las Ramblas, în centrul turistic al Barcelonei, ucigând 14 persoane şi rănind alte peste 120.

A 15-a victimă a teroriştilor este un bărbat de 34 de ani, originar din Vilagranca del Penedes, găsit mort prin înjunghiere într-un autovehicul care se sustrăsese unui control al poliţiei la câteva ore după atacul de la Barcelona şi reapărut ulterior în apropiere de capitala catalană, la Sant Just Desvern.