Purtătorul de cuvânt al postului de radio local, Albert Oliva, a afirmat că bărbatul este un marocan Younes Abouyaaqoub, în vârstă de 22 de ani.

El a afirmat de asemenea că nu poate confirma dacă sunt mai multe victime în explozia produsă miercuri într-o casă din oraşul Alcanar. ''Ar putea fi unul, doi sau trei morţi'', a spus Oliva.

Cele două atentate comise joi la Barcelona şi Cambrils, soldate cu cel puţin 14 morţi şi 130 de răniţi, au fost planificate în urmă cu mai mult timp de persoane care operau din oraşul Alcanar, a anunţat vineri poliţia spaniolă.

O explozie a avut loc înainte de miezul nopţii miercuri într-o locuinţă din Alcanar, într-un incident despre care poliţia crede că ar avea legătură cu atacurile comise la Barcelona şi Cambrils.

Trei dintre persoanele arestate în legătură cu aceste atacuri sunt marocani iar cea de-a patra este un cetăţean spaniol, a anunţat vineri poliţia catalană, dezvăluind naţionalitatea celor patru suspecţi reţinuţi după atentatele din Spania, relatează Reuters şi DPA.

Poliţia a precizat că încă nu l-a identificat pe bărbatul care a condus în mod deliberat camioneta în mulţimea aflată pe aleea centrală Las Ramblas, în centrul turistic al Barcelonei, şi care a fugit apoi de la faţa locului.