Actorul şi regizorul Antonio Banderas a  scris un scurt mesaj după câteva ore de la producerea atacului: ”Topiţi într-o singură îmbrăţişare cu Barcelona”.

Astronautul american Scott Kelly a publicat pe Twitter o fotografie a oraşului făcută din spaţiu. ”Barcelona, suntem alături de tine. Nu există loc pentru terorism pe Pământ. Gândurile mele sunt alături de toţi cei afectaţi de oribilul atac”, a transmis el.

Actriţa Felicity Huffman a scris alături de hashtag-ul #stophate: ”Devastată de veştile venite din Barcelona. Gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă către toţi cei afectaţi direct”.

Elizabeth Banks a transmis ”toată dragostea” oraşului catalan şi a publicat o fotografie panoramică cu Barcelona.

”Avem nevoie de mai multă lumină în lumea asta”, a scris Madonna. ”Spuneţi o rugăciune şi aprindeţi o lumânare pentru Barcelona”.

Cântăreaţa şi actriţa Jennifer Lopez a transmis ”multă dragoste şi pace marelui oraş Barcelona şi tuturor oamenilor lui minunaţi”.

”Draga mea Barcelona, astăzi, mai mult ca niciodată, sunt alături de tine”, a scris Alejandro Sanz. ”Este foarte trist ce s-a întâmplat, dureros”, a mai notat el pe Twitter.

Şi David Bisbal a reacţionat: ”Nu înţeleg această răutate”. El a transmis o îmbrăţişare pentru alinarea familiilor şi prietenilor victimelor.

Ricky Martin a publicat o imagine alături de hashtag-ul în catalană #TotsSomBarcelona (toţi suntem Barcelona).

Atacul terorist în care şi-au pierdut viaţa 13 persoane, iar alte peste o sută au fost rănite, dintre care 15 grav, a avut loc joi, în jurul orei locale 17.00, în centrul Barcelonei, când o furgonetă a pătruns în zona pietonală dintre Plaça Catalunya şi mozaicul lui Joan Miró. Doi suspecţi au fost arestaţi, iar organizaţia Stat Islamic a revendicat atacul.