Această interdicţie temporară, care vizează doar autovehiculele Porsche Cayenne echipate cu un motor diesel de trei litri, nu afectează automobilele Porsche Cayenne deja înmatriculate, care vor putea continua să circule dar vor trebui să respecte normele de poluare a precizat Autoritatea rutieră din Elveţia.

Luna trecută, Ministerul german al Transportului a ordonat rechemarea la service a aproximativ 22.000 de autovehicule Porsche Cayenne şi Macan diesel după descoperirea unui sistem software care permitea reducerea emisiilor poluante.

Producătorul de automobile sportive Porsche AG este deţinut de grupul germanVolkswagen, care în 2015 a recunoscut că a echipat motoarele diesel cu un sistem care reduce emisiile poluante în timpul controalelor, dar care este dezactivat în condiţii reale de drum.

La începutul acestei săptămâni, cancelarul Angela Merkel a declarat că Germania va trebui la un moment dat să urmeze exemplul altor ţări europene şi să interzică circulaţia noilor autovehicule diesel, dar a refuzat să precizeze o dată exactă.