Egipt: Bilanţul tragediei feroviare din apropiere de Alexandria a ajuns la 49 de morţi

Egipt: Bilanţul tragediei feroviare din apropiere de Alexandria a ajuns la 49 de morţi
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa 12.08.2017 15:48
Cel puţin 49 de persoane şi-au pierdut viaţa vineri în coliziunea a două trenuri în apropiere de oraşul egiptean Alexandria, port la Marea Mediterană, potrivit unui nou bilanţ difuzat de televiziunea de stat, informează dpa.

Peste 120 de persoane au fost rănite.Anterior, Ministerul Sănătăţii anunţase că 42 de persoane au fost ucise în tragedia feroviară.

Coliziunea s-a produs în momentul în care un tren de pasageri care venea de la Cairo la Alexandria a intrat într-un alt tren care staţiona într-o gară situată în estul Alexandriei, a anunţat Ministerul Transporturilor într-un comunicat de presă. Cauza accidentului nu este deocamdată cunoscută.

Cotidianul Al-Masry al-Youm, care citează surse neidentificate, a relatat că accidentul a fost rezultatul unei erori la schimbarea macazului. Ministrul transporturilor Hesham Aaraft a suspendat mai mulţi responsabili ai sistemului feroviar pe parcursul anchetării acestei tragedii, una dintre cele mai grave din ultimii ani.Traficul feroviar a fost reluat în zonă sâmbătă, după ce vagoanele contorsionate ale celor două trenuri au fost îndepărtate de pe şine, potrivit televiziunii de stat.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI