Vietnamul vrea să restabilească 80 de hectare de pădure pentru a salva o specie rară de maimuţă

Vietnamul vrea să restabilească 80 de hectare de pădure pentru a salva o specie rară de maimuţă
Sursa: www.agerpres.ro Foto: e.vnexpress.net 11.08.2017 22:26
Autorităţile din provincia Quang Nam din centrul Vietnamului au dezvăluit un plan de a salva o parte dintre ultimii languri din specia Maimuţa-duk obişnuită sau Pygathrix nemaeus care trăiesc în această ţară, informează presa de stat vietnameză, preluată de DPA.

Huynh Tan Duc, director al departamentului pentru agricultură din provincia Quang Nam, a declarat că s-a luat decizia de a restabili 80 de hectare de pădure în districtul Nui Thanh pentru a asigura spaţiu vital pentru maimuţele aflate în pericol critic de dispariţie, a scris ziarul Thanh Nien.

Acest lucru se va realiza prin înlocuirea plantărilor pentru cherestea cu păduri crescute natural, a spus el.

În jur de 20 de maimuţe — despre care se crede că ar putea fi ultimele din specia lor — trăiesc în grupuri în circa cinci hectare de pădure, potrivit estimărilor oficiale. Despădurirea este factorul principal acuzat pentru scăderea numărului lor.

Decizia a fost apreciată de militanţii locali pentru conservare.

"Salutăm decizia autorităţilor din provincia Quang Nam pentru că restabilirea mediului de viaţă pentru animalele sălbatice joacă un rol foarte important în protejarea vieţii lor în natură", a declarat Bui Thi Ha, director adjunct pentru educaţie al Nature-Vietnam, un grup care contribuie la protejarea animalelor sălbatice.

Maimuţele-duk obişnuite sunt considerate a fi în pericol critic de dispariţie de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea naturii. Numai circa 1.000 de exemplare din această specie ar mai trăi în prezent în sălbăticie, potrivit sursei citate.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI