Pakistan: Cel puţin trei morţi şi 26 de răniţi în explozia unei bombe

Pakistan: Cel puţin trei morţi şi 26 de răniţi în explozia unei bombe
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa 11.08.2017 15:30
Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa şi 26 au fost rănite în explozia unei bombe la trecerea unui camion care transporta civili într-o regiune tribală din Pakistan, în apropiere de graniţa cu Afganistanul, au anunţat responsabili locali, relatează AFP.

Explozia s-a produs la Bajaur, una din cele şapte zone tribale din nord-vestul Pakistanului. Majoritatea civililor care se aflau în camion erau muncitori.

''Cel puţin trei persoane au fost ucise şi 26 rănite. Bomba plasată pe marginea drumului a explodat în momentul trecerii camionului'', a declarat Mustafa Khan, un responsabil local. Anwarul Haq, un alt responsabil local, a confirmat bilanţul victimelor.

Niciun grup nu a revendicat deocamdată acest atac, dar talibanii au comis mai multe atentate împotriva forţelor de securitate şi a liderilor tribali care au susţinut guvernul în această regiune în trecut.

Nivelul violenţelor a scăzut în Pakistan în ultimii ani în urma unei serii de ofensive împotriva insurgenţilor de-a lungul graniţei de nord-vest a ţării, dar atacurile încă mai afectează această regiune.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI