Douăzeci şi doi de presupuşi militanţi ai grupării Statul Islamic au fost reţinuţi în raiduri în provincia estică Elazig, potrivit surselor de securitate. Agenţia publică de presă pro-guvernamentală Anadolu a transmis că alte 20 de persoane au fost arestate în provincia sudică Adana, sub suspiciunea de legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat organizaţie teroristă în Turcia, dar şi de Uniunea Europeană şi SUA.

În ultimii ani, autorităţile turce au reţinut peste 5000 de presupuşi militanţi jihadişti şi au expulzat circa 3290 de militanţi străini originari din 95 de ţări diferite, conform unor surse oficiale.

Altor peste 38.000 de persoane li s-a refuzat intrarea în ţară. Joi, autorităţile au arestat un presupus militant al Statului Islamic de origine rusă care ar fi intenţionat să doboare un avion american la baza de la Incirlik.

În acelaşi timp, guvernul de la Ankara şi-a intensificat campania împotriva PKK, după încălcarea armistiţiului dintre rebeli şi autorităţi, în iulie 2015. Peste 40.000 de oameni au fost ucişi după lansarea rebeliunii armate a PKK, în 1984.