Atac informatic în Venezuela: 7 milioane de utilizatori ai serviciilor companiei de stat de telefonie mobilă, decuplaţi

Atac informatic în Venezuela: 7 milioane de utilizatori ai serviciilor companiei de stat de telefonie mobilă, decuplaţi
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa.com 11.08.2017 06:19
Peste jumătate din utilizatorii companiei naţionale de telefonie mobilă din Venezuela au fost privaţi de servicii în urma unui atac informatic, a indicat joi guvernul acestei ţări în care protestele contra puterii au loc de mai bine de patru luni, transmite AFP.

"Aceste acţiuni teroriste au afectat platforma Movilnet miercuri, lăsând 7 din cei 13 milioane de utilizatori ai acestui operator de stat fără servicii de comunicaţie", potrivit unui anunţ citit de ministrul pentru Ştiinţă şi Tehnologie, Hugbel Roa.

Conform ministrului, sistemul venezuelean de telecomunicaţii a fost deja ţinta, luni, unui atac masiv ce a vizat zeci de site-uri ale unor instituţii publice şi companii private.

Un grup de hackeri, care se prezintă sub numele The Binary Guardians, a revendicat atacul asupra unor site-uri precum cele ale guvernului, Curţii Supreme sau Parlamentului.

În Venezuela activează doi alţi operatori de telefonie mobilă privaţi: Movistar şi Digitel.

Ministerul a denunţat de asemenea atacuri ce au vizat reţeaua de fibră optică din ţară, şapte state regionale fiind private de conexiunea internet.

"Atacurile, care sunt realizate cu colaborarea agenţilor externi, încearcă o dată în plus să afecteze sistemul de conectivitate din ţara noastră", a subliniat oficialul venezuelean citat, asigurând că organele de securitate ale statului au deschis o anchetă.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI