VIDEO

Zeci de mii de nord-coreeni au mărşăluit pentru susţinerea atacului nuclear asupra SUA

Zeci de mii de nord-coreeni au mărşăluit pentru susţinerea atacului nuclear asupra SUA
Sursa: jurnal.md/digi24.ro Foto: Bloomberg 10.08.2017 13:48
Zeci de mii de nord-coreeni au fost scoşi la o paradă în stradă pentru susţinerea dictatorului Kim Jong-un şi pentru a sfida declaraţiile lui Donald Trump, care a ameninţat că regimul de la Phenian va fi lovit cu „furie şi foc”, relatează The Independent.

Un marş uriaş de susţinere a regimului a fist organizat miercuri la Phenian. Zeci de mii de coreeni au scandat şi au adus cu ei pancarte cu chipul lui Kim Jong-un, pe care le-au agitat mândri în aer. Imaginile îi arată pe muncitorii îmbrăcaţi în cămăşi albe mărşaluind prin oraş, cu pancarte în care îndeamnă la acţiuni agresive împotrica Statelor Unite: „Lansaţi atacul răzbunător de anihilare” sau „Aruncaţi pe America bomba nucleară”.

Marşul a fost urmărit de elita nord-coreeană, puternic contrastantă cu norodul prin hainele negre pe care le purtau reprezentanţii ei.

Scandările au urmat linia propagandei regimului de la Phenian, iar Armata Poporului Coreean a dat un comunicat în care ameninţă că „va transforma America într-un teatru al războiului nuclear”.

Regimul nord-coreean ”analizează în mod serios un plan” cu privire la lansarea unui atac cu patru sau cinci rachete cu rază medie de acţiune, care vor viza o zonă din apropierea teritoriului american Guam, ca răspuns la ameninţările lansate în urmă cu două zile de către preşedintele Donald Trump, potrivit unei declaraţii a generalului Kim Rak Gyom, publicată de KCNA şi citată de CNN.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI