Comisia electorală din Kenya confirmă o tentativă de atac cibernetic în alegerile prezidenţiale

Comisia electorală din Kenya confirmă o tentativă de atac cibernetic în alegerile prezidenţiale
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap 10.08.2017 18:03
Hackeri au eşuat într-o tentativă de a avea acces la baza de date a sistemului electoral din Kenya în cadrul alegerilor prezidenţiale, a anunţat preşedintele Comisiei electorale, confirmând parţial acuzaţiile făcute cu o zi înainte de opoziţie, relatează DPA.

'Informaţiile preliminare arată că acţiunea de piratare era plănuită, dar nu a reuşit', a declarat presei preşedintele Comisiei electorale, Wafula Chebukati, fără a da alte detalii.

Candidatul opoziţiei, Raila Odinga, a afirmat că hackeri au manipulat sistemul de vot în alegerile de marţi.

Opoziţia a respins rezultatele parţiale ale alegerilor, care l-au clasat pe primul loc pe preşedintele Uhuru Kenyatta, cu 54,3% din voturi, după numărarea buletinelor la 39.966 din cele 49.883 de secţii de vot. Odinga a obţinut conform rezultatelor parţiale 44,8% din voturi.

Alianţa Super Naţională (NASA), condusă de Odinga, a anunţat miercuri că rezultatele alegerilor sunt 'complet distorsionate' deoarece nu au fost susţinute de semnături ale responsabililor de partid la secţiile de vot. Observatori prezenţi la alegeri au găsit de asemenea unele nereguli.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI