Potrivit AFP, în înregistrarea care urmează să fie difuzată duminică de CNN, Haley afirmă că "toată lumea ştie că Rusia s-a amestecat în alegerile noastre" şi că acesta a fost primul subiect discutat de Trump cu Putin la întâlnirea lor de vineri, de la Hamburg, cu ocazia summitului G-20. Preşedintele SUA "a vrut să-l privească în ochi" pe liderul de la Kremlin şi să-i spună "ştim că v-aţi amestecat în alegerile noastre, da, ştim că aţi făcut asta şi încetaţi", a explicat ambasadoarea. Ea a continuat cu presupunerea că "preşedintele Putin a făcut exact ceea ce ne aşteptam să facă, a negat".

Moscova a dezminţit la fiecare ocazie acuzaţiile Washingtonului de imixtiune în procesul electoral. Putin a confirmat sâmbătă relatarea din ajun a ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, despre acest subiect. "Am adus lămuriri. Mi s-a părut că (Trump) este satisfăcut de răspunsuri şi că le-a acceptat", a spus preşedintele Rusiei.

Potrivit Casei Albe, preşedintele american a fost ofensiv în dialogul cu Vladimir Putin, iar Nikki Haley a susţinut că versiunea Moscovei este doar o încercare a ruşilor de a-şi salva onoarea "şi nu pot. Nu pot". Ambasadoarea a insistat: "Toată lumea ştie că (ruşii) se amestecă nu doar în alegerile din Statele Unite, ci şi pe alte continente, şi fac asta încercând să creeze haos în aceste ţări. Ţările trebuie să ştie că există consecinţe când cineva se amestecă în alegerile noastre".

În decembrie anul trecut, fostul preşedinte american Barack Obama a anunţat sancţiuni împotriva Rusiei, inclusiv expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi, consideraţi agenţi secreţi. În ianuarie anul acesta, serviciile americane de informaţii au afirmat chiar că Vladimir Putin a ordonat personal imixtiunea în procesul electoral din Statele Unite. În SUA sunt în curs mai multe anchete — printre care una a Biroului Federal de Investigaţii (FBI) cu privire la colaborarea cu Rusia a echipei de campanie a lui Donald Trump. Acesta a dezminţit categoric acuzaţiile, reaminteşte AFP.

Joi, la Varşovia, Trump a recunoscut însă că este posibil ca Rusia sau alte ţări să fi influenţat alegerile din SUA.