Rezoluţiile Consiliului de Securitate trebuie aprobate de toţi cei 15 membri ai organismului. Misiunea rusă la Naţiunile Unite a transmis că a propus o serie de amendamente la textul proiectului de rezoluţie redactat de partea americană, relatează agenţia de ştiri Reuters.

Moscova a anunţat că, în opinia autorităţilor ruse, forţele nord-coreene au lansat o rachetă cu rază medie de acţiune, în timp ce Beijingul a evitat să menţioneze tipul de rachetă.

Coreea de Nord a comunicat că a lansat o rachetă intercontinentală, afirmaţie considerată drept cel probabil reală de Statele Unite.
"Motivul este că pe baza evaluării (Ministerului rus al Apărării) nu putem confirma că rachetă poate fi clasificată drept intercontinentală", se afirmă într-un e-mail trimis de misiunea Moscovei la ONU.

Opoziţia Rusiei în această privinţă ar putea îngreuna eforturile Statelor Unite de a introduce noi sancţiuni ONU la adresa Coreei de Nord. Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU, a declarat că în următoarele zile va propune noi măsuri împotriva Phenianlui.