Robert Mueller este procurorul special care a fost numit să coordoneze anchetele privind privind presupusele ingerinţe ruse în timpul campaniei prezidenţiale din SUA.

Autorităţile americane au lansat o investigaţie pentru a afla rolul pe care l-a avut Kremlinul şi activistul de lobby Rinat Akhmetshin, suspectat că ar fi agent secret rus, la întrevederea cu Donald Trump jr. şi alţi membri ai fostei echipe de campanie a preşedintelui Donald Trump, inclusiv Paul Manafort. Un oficial american a declarat, potrivit site-ului Politico.com, că Rinat Akhmetshin este considerat agent al serviciilor de securitate ruse. Anchetatorii încearcă să afle cu exactitate rolul cetăţeanului ruso-american la întrevederea desfăşurată în Turnul Trump din New York în iunie 2016.

Biroul Federal pentru Investigaţii, Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au declanşat anchete în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi.

Avocata rusă Natalia Veselniţkaia, cea care s-a întâlnit cu Donald Trump Jr. după ce tatăl acestuia a câştigat nominalizarea Partidului Republican la alegerile prezidenţiale americane din 2016, a declarat miercuri că este pregătită să depună mărturie în faţa Congresului, relatează agenţia Reuters.

Anterior, Veselniţkaia a precizat că este un avocat privat, care nu are nicio legătură cu Kremlinul, şi că nu a obţinut niciodată informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton.

"Sunt pregătită să clarific situaţia din spatele acestei isterii în masă... dar numai prin intermediul avocaţilor sau dacă depun mărturie în Senatul SUA", a spus Veselniţkaia.

La 11 iulie, Donald Trump jr., fiul cel mare al preşedintelui SUA Donald Trump, a publicat email-uri prin care confirmă că a discutat, în campania electorală pentru prezidenţiale, cu un avocat rus care susţinea că deţine informaţii compromiţătoare despre candidatul democrat Hillary Clinton.

Întrevederea dintre Donald Trump Jr. şi Natalia Veselniţkaia a avut loc la 9 iunie 2016, în Turnul Trump din New York. Trump Jr. susţine că i-a chemat la întâlnire şi pe Jared Kushner, soţul surorii sale Ivanka Trump, şi pe Paul Manafort, care era atunci şeful campaniei prezidenţiale.

"Femeia a afirmat că are informaţii potrivit cărora persoane apropiate de Rusia finanţează Comitetul Naţional Democrat şi o sprijină pe doamna Clinton. Afirmaţiile ei au fost vagi, ambigue şi lipsite de sens. Nu s-a furnizat şi nici măcar nu s-au oferit niciun fel de detalii sau informaţii ca susţinere. A devenit evident în curând că ea nu avea niciun fel de informaţii relevante", a spus Trump Jr.