Hammond este considerat unul dintre susţinătorii aşa-numitului 'soft Brexit', adică a menţinerii unei legături cât mai strânse cu UE, mai ales la capitolul comercial, ceea ce ar presupune însă concesii din partea Londrei în demersul de limitare a imigraţiei.

''Cu cinci săptămâni în urmă, ideea unei perioade de tranziţie era aproape un concept nou. Dar acum cred că aproape toţi membrii Cabinetului acceptă că va exista o anumită tranziţie'', a indicat Hammond.

Într-o primă reacţie după această declaraţie, ministrul britanic al comerţului, Liam Fox, a spus tot la BBC că ar fi de acord cu o perioadă de tranziţie în procesul ieşirii din UE, dar cu condiţia să fie stabilită o limită clară de timp pentru o asemenea perioadă şi UE să accepte libertatea Marii Britanii de a-şi negocia propriile acorduri comerciale.

Liam Fox a apreciat însă că ar fi o ''nebunie'' ca guvernul de la Londra să meargă la negocierile privind condiţiile ieşirii din UE fără să fie pregătit să accepte şi o părăsire a blocului comunitar fără niciun acord cu acesta. El a subliniat că statelor UE trebuie să li se transmită mesajul că Marea Britanie preferă mai degrabă lipsa unui acord decât un acord prost, care să nu îi fie convenabil.