Hossein Fereydoun şi "persoane apropiate au fost anchetate în mai multe rânduri. O cauţiune a fost stabilită, dar cum nu a putut fi plătită, el a fost transferat în închisoare", a declarat oficialitatea iraniană. "Dacă plăteşte cauţiunea, va fi eliberat. Dar justiţia îşi va urma cursul", a adăugat Mohseni-Ejeie, subliniind că şi "alte persoane au fost arestate".

Numele fratelui preşedintelui iranian a fost menţionat în urmă cu mai bine de un an în mai multe scandaluri de corupţie, îndeosebi delicte bancare. În 2016, şeful inspecţiei generale, Nasser Seraj, a declarat că Fereydoun "a făcut presiuni" pentru a numi în fruntea băncii Refah pe unul dintre apropiaţii săi, Ali Sedghi, acuzat de numeroase "infracţiuni financiare" şi îndepărtat în cele din urmă de la conducerea băncii.

Numele fratelui lui Rohani a mai fost menţionat într-un alt dosar în care era implicat Ali Rastegar Sorkheie, şeful băncii Melat, arestat pentru implicarea sa într-o "importantă afacere de corupţie bancară" de către serviciile de informaţii ale Gardienilor Revoluţiei, a relatat agenţia Tasnim, care are legături cu conservatorii, care au cerut în mai multe rânduri arestarea pentru corupţie a lui Hossein Fereydoun.