Liderul cecen promite să pună lumea „în patru labe” în caz de război nuclear împotriva Rusiei

Liderul cecen promite să pună lumea „în patru labe” în caz de război nuclear împotriva Rusiei
Sursa: jurnal.md/Agerpres Foto: NBC 15.07.2017 23:33
Liderul Republicii Cecenia, Ramzan Kadîrov, a promis "să pună lumea în patru labe" dacă cineva îndrăzneşte să lanseze un atac cu arme nucleare împotriva Rusiei, într-un interviu acordat postului american HBO, citat sâmbătă de presa rusă, informează EFE.

"Avem un stat puternic, o putere nucleară. Chiar dacă ţara noastră va fi complet distrusă, rachetele noastre nucleare vor fi lansate automat. Şi vom întoarce lumea cu fundul în sus, o vom pune în patru labe", a declarat controversatul lider al Ceceniei, situată în Caucazul de Nord rus.

După ce declaraţiile sale belicoase au fost auzite până în Rusia, Kadîrov a precizat sâmbătă pe contul său din aplicaţia Telegram că "nu sunt doar vorbe goale. Aşa vom face. Suntem dispuşi să ne dăm viaţa pentru patria noastră".

El a mai spus că "Statele Unite nu sunt o ţară atât de puternică încât să merite să fie luată în serios ca inamic". Totodată, Kadîrov a acuzat SUA că duc "o politică împotriva Rusiei, împotriva liderilor" ruşi şi a ameninţat să-şi folosească armata împotriva duşmanilor Rusiei. "Am o armată bună, care poate ataca şi se poate apăra. Vom vedea ce se va întâmpla", a insistat liderul cecen.

Într-o discuţie cu conducerea Ministerului de Interne cecen care a avut loc joi, Kadîrov a denunţat faptul că Occidentul vrea să distrugă identitatea poporului cecen şi, pentru aceasta, a început "un război informaţional şi ideologic" împotriva republicii.

Astfel a comentat Kadîrov informaţiile care fac referire la persecuţii, arestări ilegale, torturi şi asasinate la adresa homosexualilor din Cecenia, dezvăluite pentru prima dată în aprilie într-un reportaj publicat de ziarul rus de opoziţie Novaia Gazeta.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI