FOTO

Cel puţin 3 morţi şi 5 răniţi, în urma incendiului care a cuprins un bloc rezidenţial din Honolulu

Cel puţin 3 morţi şi 5 răniţi, în urma incendiului care a cuprins un bloc rezidenţial din Honolulu
Sursa: jurnal.md/Mediafax Foto: Reuters 15.07.2017 12:32
Cel puţin trei persoane au decedat în urma incendiului care a cuprins trei etaje ale unei clădiri rezidenţiale din oraşul american Honolulu, au anunţat autorităţile locale, care au precizat că blocul nu avea un sistem de aspersoare, relatează agenţia de ştiri Reuters.

Pompierii au avut nevoie de aproximativ patru ore pentru a stinge incendiul care a afectat clădirea Marco Polo, a declarat Kirk Caldwell, primarul oraşului Honolulu.

Presa locală relatează că incendiul ar fi pornit de la etajul 26 al clădirii, însă momentan nu se cunoaşte cauza incidentului.

Manuel Neves, şeful serviciului de pompieri din oraş, a anunţat că echipele de salvare continuă să inspecteze clădirea.Blocul de 36 de etaje a fost construit în anul 1971, înainte ca administraţia locală să impună dotarea cu sisteme de aspersoare în cazul imobilelor nou construite, potrivit cotidianului Honolulu Star-Advertiser.

Oficialii locali au explicat că incendiul nu s-ar fi răspândit dacă blocul ar fi avut aspersoare.

Acest incident are loc la doar o lună după incendiul care a afectat o clădire rezidenţială din Londra, în urma căruia au decedat cel puţin 80 de persoane.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI