Update

Stare de URGENŢĂ în Iaşi: Apel la 112 privind prăbuşirea unui avion; Ar putea fi vorba de o aeronavă din RM

Stare de URGENŢĂ în Iaşi: Apel la 112 privind prăbuşirea unui avion; Ar putea fi vorba de o aeronavă din RM
Sursa: jurnal.md Foto: ziaruldeiasi.ro 14.07.2017 00:03
06:07
Update

Codul roşu de intervenţie a încetat la Iaşi, după mai bine de două ore şi jumătate de căutări ale echipajelor ISU

Codul roşu de intervenţie a încetat, după mai bine de două ore şi jumătate de căutări ale echipajelor ISU, scrie News.ro.

„Au rămas în zonă totuşi forţe de ordine, însă o parte din echipaje au fost retrase. Se fac cercetări în continuare, dar e puţin probabil să se fi produs un accident aviatic", a spus prefectul de Iaşi, Marian Şerbescu.

Autorităţile susţin că este posibil ca bărbatul care a sunat la 112 pentru a anunţa un avion în flăcări să fi fost indus în eroare de luminile de semnalizare pe timp de noapte ale unei aeronave ce urma să aterizeze pe aeroportul din Iaşi.

Update 00.20 // Poliţia de Frontieră Iaşi a luat legătura cu omologii din Republica Moldova, pentru că distanţă faţă de graniţă nu este mare. Autorităţile ieşene afirmă că au luat legătura şi cu ROMATSA, care nu confirmă prăbuşirea unui avion.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că din informaţiile primite de la Romatsa nu este nimic confirmat până la acest moment privind posibila prăbuşire a unui avion în judeţul Iaşi.

„La momentul acesta ROMATSA nu are nimic dispărut. Este un apel telefonic care a venit. Ai noştri caută acolo ca măsură de precauţie, dar la acest moment nu este nimic confirmat. S-a luat legătură cu ROMATSA. În acest moment nu avem nimic dispărut, oficial, din avioanele care erau în zonă", a spus Arafat.
----------
Codul roşu de intervenţie a fost activat, duminică noaptea, după ce un apel la 112 a anunţat că un avion s-ar fi prăbuşit un avion între localităţile Osoi şi Comana, din judeţul Iaşi, România, scrie presa de la Bucureşti.

Un pompier a vorbit la telefon cu persoana care a sunat la 112. Potrivit acestuia, bărbatul din Cozia a văzut „un avion mare care a intrat în picaj”. Pompierii se află în zonă şi încep căutările.

„Este un apel primit la ora 22:45. Cetăţeanul spunea că e în zona Prisecani-Osoi. Acum verificăm dacă se confirmă. Obligatoriu, de la preluarea acestui anunţ am intrat sub cod roşu”, a declarat prefectul Marian Şerbescu. Prefectul a menţionat că semnalarea primită nu a fost confirmată deocamdată, echipele trimise în teren urmând să verifice situaţia.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii instituţiei au transmis că sunt în alertă maximă şi au trimis la faţa locului, în recunoaştere, mai multe autovehicule. Aeroportul Iaşi a transmis către ISU că nu le-a dispărut niciun avion de pe radare şi, în cel mai rău caz, avionul semnalat în apelul de la 112 ar fi o cursă din Republica Moldova, potrivit Digi24.ro.

Toţi şefii din cadrul ISU şi subalternii lor au fost chemaţi de acasă la serviciu, relatează Ziarul de Iaşi. Jurnaliştii scriu că mai multe echipaje de pompieri se îndreaptă la faţa locului.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI