Cel puţin zece răniţi în ultima cursă cu tauri de la Pamplona din 2017

Cel puţin zece răniţi în ultima cursă cu tauri de la Pamplona din 2017
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap 14.07.2017 13:33
Cel puţin zece persoane au fost rănite în ultima cursă cu tauri de la Pamplona din 2017 la care au participat circa 2.000 de oameni, dar niciuna nu a fost împunsă de tauri, relatează Reuters.

Cursa cu tauri de vineri, ultima din cele opt care au început zilnic, între 7 şi 14 iulie, la ora locală 08.00, a fost cea mai rapidă din acest an, durând 2 minute şi zece secunde.

La cursă au participat tauri de la ferma Miura care, odată încheiată cursa de dimineaţă, vor participa după-amiază la luptele cu matadori din arena din oraş.

În jur de 2.000 de oameni au luat parte vineri la cursa care reprezintă o tradiţie veche de sute de ani, în care tauri crescuţi în acest scop sunt eliberaţi în mulţime pe o porţiune de 875 de metri, în timp ce oameni îmbrăcaţi în alb şi cu eşarfe roşii încearcă să se ferească din calea lor.

Făcută celebră de romanul "The Sun Also Rises" al scriitorului american Ernest Hemingway, cursele cu tauri de la Pamplona sunt cele mai mari din numeroasele evenimente locale similare din întreaga Spanie, notează Reuters.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI