Unul dintre vicepreşedinţii Parlamentului bulgar a fost inculpat pentru extorsiune

Unul dintre vicepreşedinţii Parlamentului bulgar a fost inculpat pentru extorsiune
Sursa: jurnal.md Foto: wikipedia.org 13.07.2017 17:23

Unul dintre cei cinci vicepreşedinţi ai Parlamentului bulgar a fost inculpat joi pentru extorsiune , procurorii spunând că a ameninţat şapte proprietarii de farmacii că afacerile lor vor avea de suferit, dar nu îi transferă o parte dintre ele sau dacă nu pun capăt operaţiunilor, relatează Reuters.

Procurorii spun că Veselin Mareşki, care deţine un lanţ de farmacii şi benzinării, a făcut ameninţările în perioada 2012-2015.

Mareşki, care se descrie drept un Donald Trump al Bulgariei şi care conduce partidul populist Voinţa, neagă acuzaţiile şi susţine că este o victim a represiunii politice din partea Parchetului.

„Cum este posibil ca, în decembrie anul trecut, procurorii să închisă ancheta împotriva mea cu concluzia clară că nu există dovezi privind nicio infracţiune (...), iar câteva luni mai târziu, fără nicio anchetă suplimentară, să scoată dosarele din sertar şi să mă pună sub acuzare?”, le-a spus Mareşki reporterilor de la Parlament.

Oficialul riscă până la opt ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat.

Mareşki, în vârstă de 50 de ani, s-a afirmat în politic anul trecut, când a promis să „cureţe ţara de elitele corupte”. În urmă cu două luni, el a renunţat la imunitatea parlamentară pentru a putea fi anchetat.

Partidul său a obţinut 12 mandate în Legislativ în alegerile anticipate din martie.

ULTIMELE ŞTIRI