Poliţia turcă a arestat 44 de suspecţi în cadrul unor operaţiuni antiteroriste

Poliţia turcă a arestat 44 de suspecţi în cadrul unor operaţiuni antiteroriste
Sursa: www.agerpres.ro Foto: reuters 13.07.2017 14:46
Poliţia turcă a arestat, în cadrul unor operaţiuni antiteroriste, 44 de suspecţi, inclusiv persoane care au plănuit două atacuri sinucigaşe cu bombă în Istanbul anul trecut, a anunţat guvernatorul regiunii, informează agenţia de presă Reuters.

Două bombe - una plasată într-o maşină şi alta prinsă de atacatorul ucigaş - au explodat în afara stadionului clubului de fotbal Besiktas, în centrul Istanbulului, la 10 decembrie 2016, ucigând 44 de oameni şi rănind 155.

'Unul dintre suspecţii reţinuţi în timpul operaţiunii a desfăşurat activităţi de recunoaştere înainte de atacul din decembrie 2016 şi a sărit din maşină cu puţin timp înainte înainte ca bomba să fie detonată', a declarat guvernatorul Istanbulului, Vasip Sahin.

Celălalt suspect arestat a fost identificat ca fiind organizatorul atacului din iulie 2016 împotriva unui autobuz al poliţiei, în care cel puţin 11 persoane au fost ucise, inclusiv civili şi ofiţeri de poliţie, iar 36 de persoane au fost rănite.

Şoimii Libertăţii din Kurdistan (TAK), grupare disidentă din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a revendicat ambele atacuri.

PKK, considerată organizaţie teroristă de Turcia, UE şi SUA, conduce de trei decenii o mişcare de insurgenţă în Turcia, în timpul căreia mai mult de 40.000 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI