Responsabilii Protecţiei civile, poliţiei şi pompierilor au primit cel puţin 20 de sesizări de inundaţii în mai multe zone ale capitalei Ciudad de México, inclusiv în cartierele rezidenţiale Polanco şi Chapultepec.

Bulevardele Mariano Escobedo şi Circuito Interior au fost inundate pe porţiuni extinse cu mai mulţi centimetri de apă provocând blocaje ale traficului. Pe unele porţiuni, traficul şi transportul public s-au oprit complet iar călătorii au fost nevoiţi să treacă prin bălţi cu apă care le ajungea până la glezne.

Precipitaţiile abundente au inundat şi mai multe staţii de metrou, astfel încât unele linii au fost închise pentru a putea evacua apa iar transportul călătorilor a fost preluat de vehicule de suprafaţă suplimentare. Aproximativ 30.000 de călători au fost afectaţi de suspendarea liniilor, potrivit directorului Jorge Gavińo.

În mai multe zone ale capitalei s-au înregistrat pene de curent care au afectat semafoarele, fapt ce a provocat ambuteiaje pe mai multe bulevarde, precum Paseo de la Reforma.

SMN a lansat o alertă de furtună cu descărcări electrice şi grindină în cursul nopţii de miercuri în Valle de México.