Theresa May a precizat că testele eşuate arată că există o problemă mai largă privind siguranţa la incendiu, un rezultat al politicilor defectuoase din ultimele decenii.

Premierul britanic l-a contrazis pe liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, care a spus că incendiul din Londra ar trebuie să fie "un semn de trezire" pentru guvern.

"Aşa cum am văzut din numărul de clădiri în care izolaţia exterioară a picat testul de combustibilitate ... aceasta este o problemă mult mai largă. Este o problemă care continuă de mai mulţi ani, de zeci de ani, în ceea ce priveşte materialele folosite pentru izolaţia clădirilor. Sunt întrebări reale, despre cum s-a întâmplat acest lucru, de ce s-a întâmplat şi cum putem să ne asigurăm că nu se va întâmpla în viitor", a declarat Theresa May.

Premierul britanic a mai precizat că 282 de locuinţe temporare au fost oferite pentru rezidenţii din clădirea care a ars, iar 132 de familii au fost evaluate de către autorităţi în vederea oferirii de asistenţă.

Guvernul britanic a efectuat plăţi în valoare de peste 1,5 milioane de euro pentru ajutorarea familiilor afectate de incendiul din Londra. În plus, aproximativ un milion de euro vor fi alocaţi pentru fundaţii de caritate care vor asista persoanele afectate de incendiu, potrivit Theresei May.

Un incendiu devastator a izbucnit la o clădire de apartamente cu 24 de etaje, din vestul Londrei, Grenfell Tower, în urma căruia cel puţin 79 de persoane şi-au pierdut viaţa. Incendiul a pornit de la un scurtcircuit la un frigider, iar panourile cu care era izolată clădirea au favorizat răspândirea flăcărilor.