La bordul aeronavei se aflau în jur de 322 de pasageri. Avionul avea destinaţia Cuba, însă în timpul zborului, piloţii au observat că indicatorii arătau un nivel redus de combustibil.

Aeronava a aterizat de urgenţă pe aeroportul din Manchester, iar imaginile surprinse arată că lipsa de combustibil nu este singura problemă cu care se confrunta aparatul de zbor. O bucată din aripa stângă a avionului era ruptă, însă reprezentanţii Thomas Cook spun că această defecţiune nu a influenţat în niciun fel afişajul combustibilului.

Purtătorul de cuvânt al companiei a declarat că avionul a suferit "o presupusă defecţiune tehnică în zbor" şi de aceea piloţii s-au văzut forţaţi să ceară permisiunea de a ateriza de urgenţă.

"Un avion Thomas Cook, zborul MT2652 spre Holguin, s-a întors în Manchester. A fost o măsură de precauţie, după un indicator al unui nivel redus de kerosen, fără legătură cu aripa aeronavei. Siguranţa este pe primul loc pentru noi, iar aeronava va fi supusă unui control tehnic complet", se arată în comunicatul companiei.

Mai îngrijorător este faptul că, înainte de îmbarcare, unul dintre pasageri a postat pe Twitter o imagine în care un tehnician lucra chiar la aripa care s-a rupt în zbor: "Reparaţii cu banda adezivă la un avion Thomas Cook. Nu sunt sigur că vreau să mai merg în vacanţă acum".