O medie de 22% dintre persoanele intervievate în 37 de ţări are încredere în faptul că Trump va face ceea ce este corect în afacerile internaţionale potrivit acestui studiu, publicat luni de centrul cu sediul la Washington. 64 la sută dintre votanţi îşi exprimau încrederea în Barack Obama la finalul preşedinţiei sale, în ianuarie.

Unii dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Statelor Unite în Europa şi Asia înregistrează unele dintre cele mai puternice declinuri în încrederea pe care i-a acordă preşedintelui american pe scena mondială.

Potrivit acestui studiu, Trump se bucură de o încredere mai mare ca Obama doar în două ţări - Rusia şi Israelul, potrivit news.ro.

O medie de 16% susţine planul lui Trump de a ridica un zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic, o promisiune primită cu o opoziţie puternică în Mexic, în întreaga Americă Latină şi în Europa. În niciuna dintre ţările cuprinse în studiu zidul nu este susţinut de o majoritate

Rusia este singura ţară în care studiul constată o îmbunătăţire importantă a imaginii pe care o are despre Statele Unite. Nivelul ruşilor care au o imagine favorabilă despre Statele Unite a crescut de la 15% în 2015 la 41% în 2017. 

O medie de 55% dintre respondenţi îl consideră pe Trump un lider putenic în ţările cuprinse în anchetă, inclusiv în cele în care nivelul încrederii este scăzut, iar aroganţa este una dintre trăsăturile cele mai frecvent atribuite lui Trump.