De asemenea, zeci de persoane au format o coadă în faţa spitalelor din Bahawalpur, pentru a recupera trupurile neînsufleţite ale victimelor tragediei din Pakistan.

Premierul Nawaz Sharif a decis să-şi scurteze călătoria în Londra pentru a vizita victimele din Bahawalpur.

Explozia a avut loc duminică dimineaţă, după ce mulţimile au ignorat toate avertismentele şi s-au apropiat de o cisternă răsturnată pentru a strânge petrolul vărsat pe autostrada dintre Karachi şi Lahore.

Aproximativ 40.000 de litri de petrol s-au vărsat pe autostradă, dar cauzele incendiului nu au fost până în acest moment stabilite. Mai mulţi martori susţin că incendiul a izbucnit după explozia unei anvelope a cisternei răsturnate în apropiere de Bahawalpur.

Multe alte persoane rămân în stare gravă în spitalele din Bahawalpur şi Multan.

Şoferul cisternei a supravieţuit accidentului şi a fost arestat de autorităţile pakistaneze, după ce nu a reuşit să-i ţină pe localnici departe. Acest accident a avut loc la doar două zile după ce 69 de persoane şi-au pierdut viaţa într-o serie de atacuri militante din Pakistan.

Numeroase accidente rutiere au loc în această ţară, în special din cauza drumurilor proaste şi a lipsei condiţiilor de siguranţă.