Fostul preşedinte, în ţinută lejeră, a sosit în insula turistică Bali împreună cu soţia sa Michelle şi cele două fiice ale lor, a anunţat un responsabil militar local.

"Ei au sosit noaptea trecută şi au plecat direct spre hotelul lor din (oraşul) Ubud", a declarat pentru AFP un comandant militar local, I Gede Wijiyana.

Barack Obama s-a trezit dimineaţa devreme, a făcut câteva exerciţii în grădinile luxuriante ale complexului hotelier, a mai spus Widiyana, însă nu a fost dezvăluită nicio informaţie despre modul în care familia Obama intenţionează să-şi petreacă timpul în acest oraş liniştit şi artistic.

Săptămâna viitoare, Barack Obama şi familia sa urmează să plece la Yogyakarta, unde intenţionează să viziteze templul antic Borobudur. Ei vor petrece acolo două zile, înainte de a lua avionul pentru Jakarta.

În copilăria sa, Barack Obama a locuit timp de patru ani la Jakarta, capitala Indoneziei, până în 1970, mama lui fiind căsătorită cu un indonezian.

Barack Obama este foarte apreciat în Indonezia, unde o statuie de bronz de doi metri cu efigia sa a fost înălţată în curtea şcolii la care a învăţat.

Ministerul indonezian al Afacerilor Externe a precizat că vizita lui Barack Obama are loc după mai multe invitaţii trimise de preşedintele Joko Widodo.

La 30 iunie, Barack Obama va avea o întrevedere cu preşedintele indonezian la Jakarta şi va rosti a doua zi un discurs în faţa Convenţiei diasporei indoneziene.