Deşi situaţia prezentată de incendii se menţine complicată, autorităţile vor încerca să utilizeze toate mijloacele necesare pentru a consolida ceea ce s-a reuşit până în prezent pentru prevenirea reizbucnirii incendiilor.

Alimentarea cu curent electric a fost reluată în regiunea afectată de incendii, potrivit media locale.

Incendiile din zona învecinată, Gois, sunt încă în desfăşurare, însă autorităţile se aşteaptă ca acestea să se afle în curând sub control pe fondul scăderii valorilor de temperatură, potrivit agenţiei de ştiri din Portugalia Lusa.

Miercuri, până la ora locală 22:00, au fost desfăşuraţi 1.156 de pompieri şi 413 vehicule de stingere a incendiilor în regiunea Gois, conform Autorităţii pentru Protecţia Civilă din Portugalia.

64 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 204 au fost rănite în recentele incendii de pădure din Portugalia, cele mai devastatoare din ultimii peste 40 de ani petrecute în această ţară.

Un minut de reculegere a fost ţinut în întreaga ţară miercuri, în memoria victimelor răpuse de incendii.

Preşedintele Marcelo Rebelo de Sousa şi primul ministru Antonio Costa au participat la funeraliile unui tânăr pompier care a decedat luni în timp ce se lupta cu flăcările.

Preşedintele Asociaţiei Portugheze a Pompierilor, Jaime Marta Soares, a pus la îndoială declaraţiile făcute de poliţie potrivit cărora incendiile devastatoare de pădure au fost cauzate, duminică, de un fulger uscat.

Soares a declarat pentru media locale că este de părere că evenimentul a fi fost premeditat deoarece ar fi fost raportate incendii înainte ca fulgerul uscat să lovească copacii.

Conform poliţiei judiciare din Portugalia, va fi efectuată o amplă anchetă pentru determinarea cauzelor incendiilor.