Totodată, au sosit la SGG şi cererile de retragere a demisiei din partea ministrului Educaţiei, Pavel Năstase, şi a ministrului Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu.

Informaţii iniţiale arătau că printre cei care şi-ar fi retras demisiile ar fi şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ulterior însă surse din ministerul condus de acesta spunând că, de fapt, Toader nu a renunţat la demisie, mai ales că dimineaţă el a declarat că rămâne în funcţie, potrivit legii, până la 30 iunie, dată până la care este aşteptat să existe un nou cabinet.

Unele surse spun că începând de dimineaţă, la Secretariatul General al Guvernului au început să vină cereri de retragere a demisiilor, acestea fiind trimise şi la cabinetul primului-ministru.

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a scris miercuri seara, pe Facebook, că demisiile miniştrilor din Guvernul Grindeanu au fost anunţate public, s-a luat act de depunerea lor, astfel că sunt „irevocabile”, iar miniştrii nu trebuie „să se facă de râs pe vecie” revenind într-un cabinet demis chiar de voturile lor.