SUA: Congresmanul rănit într-un atac cu armă este mai bine, dar rămâne în stare gravă

SUA: Congresmanul rănit într-un atac cu armă este mai bine, dar rămâne în stare gravă
Sursa: jurnal.md/Agerpres Foto: businessreport.com 17.06.2017 12:26
Starea congresmanului american Steve Scalise, rănit grav miercuri de un atacator înarmat în apropiere de Washington, s-a îmbunătăţit, dar rămâne îngrijorătoare, a declarat vineri unul dintre medicii care îl tratează, potrivit AFP.

"Starea sa rămâne critică", a declarat presei doctorul Jack Sava, de la spitalul MedStar din Washington. "Suntem mai liniştiţi după îmbunătăţirea stării sale în ultimele 36 de ani. Hemoragia internă este sub control şi semnele vitale au fost stabilizate", a precizat el.

În vârstă de 51 de ani, Steve Scalise a fost împuşcat în partea stângă a şoldului, glonţul atingând în traseul său organe interne, oase şi vase de sânge. Sute de fragmente de glonţ sunt în continuare în corpul său, deoarece scoaterea lor este mai riscantă deocamdată decât a le lăsa acolo, a explicat medicul.

Congresmanul s-a aflat joi sub sedative, însă a fost capabil să înţeleagă situaţia în care se află şi să interacţioneze cu apropiaţii.

"Sunt mult mai optimist decât în urmă cu două sau trei zile", a spus doctorul Sava.

"Când a fost adus, era într-o stare critică, existând un risc iminent de moarte", a spus el.

Potrivit medicului, Steve Scalise va putea să meargă din nou şi chiar să alerge. Însă este nevoie de alte operaţii, precum şi de un proces de recuperare. El va rămâne probabil 'câteva săptămâni' în spital, a precizat doctorul.

Alte două persoane — un poliţist şi un lobbyist — erau în continuare spitalizate vineri după atacul de miercuri, comis de un sexagenar, James Hodgkinson, ucis în schimbul de focuri cu poliţia.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI