Responsabilul cu media al Statului Islamic, ucis într-un atac aerian american în Afganistan

Responsabilul cu media al Statului Islamic, ucis într-un atac aerian american în Afganistan
Sursa: jurnal.md/Agerpres Foto: express.co.uk 17.06.2017 14:03
Responsabilul cu media al grupării jihadiste Statul Islamic (SI), Jawad Khan, a fost ucis într-un atac aerian al SUA în provincia Nangahar din estul Afganistanului, au anunţat forţele americane, potrivit DPA.

Moartea lui Jawad Khan "va perturba reţeaua (Statului Islamic), va diminua procesul de recrutare şi va obstrucţiona încercările de a desfăşura operaţiuni internaţionale", a precizat într-un comunicat generalul John Nicholson, comandantul forţelor americane în Afganistan.

Atacul, care a avut loc la 3 iunie, a avut ca ţintă un important centru al militanţilor în districtul Achin, întrerupându-le astfel comunicaţiile şi conexiunile cu gruparea Statul Islamic din Siria, au precizat SUA.

Forţele americane şi afgane se luptă cu militanţii Statului Islamic în provincia Nangarhar de la apariţia grupării în această zonă în ianuarie 2015.

În aprilie, forţele americane au lansat o bombă uriaşă asupra unui complex de tuneluri al Statului Islamic în Nangarhar, atac despre care Ministerul afgan al Apărării a spus că a ucis 90 de militanţi.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI