Un bărbat reţinut la un concert din Olanda este suspectat de pregătirea unui atac terorist

Un bărbat reţinut la un concert din Olanda este suspectat de pregătirea unui atac terorist
Sursa: www.mediafax.ro Foto: afp 16.06.2017 17:31
Procurorii olandezi au anunţat că un bărbat reţinut acum o săptămână la un concert pop în oraşul Eindhoven este suspectat de "posibilă implicare în pregătirea unui atac terorist", relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

Bărbatul, în vârstă de 29 de ani, a fost reţinut vinerea trecută în vecinătatea stadionului echipei de fotbal PSV Eindhoven, unde mii de fani participau la concertul artistului olandez Guus Meeuwis.

Individul se afla pe lista persoanelor suspectate de radicalizare, nu avea un bilet pentru concert şi efectua înregistrări video, spun poliţiştii. 

Zeci de ofiţeri au fost detaşaţi suplimentar în jurul oraşului Eindhoven după acest incident, dar poliţiştii nu au descoperit nicio ameninţare directă asupra participanţilor la concert.

Bărbatul reţinut, a cărui identitate nu a fost precizată, apare vineri în faţa unui judecător, în timp ce procurorii încearcă să-i prelungească detenţia cu două săptămâni şi continuă investigaţiile.

Incidentul de la Eindhoven a avut loc la trei săptămâni după ce atentatorul sinucigaş de la Manchester Arena a ucis 22 de persoane şi a rănit alte peste 100, în timpul unui concert al Arianei Grande în Anglia.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI