"Seria de teste recente cur arme strategice arată că nu suntem departe de lansarea pentru testare a unei rachete balistice intercontinentale", scria într-un editorial al publicaţiei oficiale a Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord. "Marele succes al lansării pentru testare a unei rachete balistice intercontinentale, pe care suntem siguri că îl vom realiza, va marca un moment istoric de răscruce în eşecul politicii ostile a SUA faţă de noi. Din punct de vedere istoric, SUA nu au îndrăznit niciodată să înceapă un război cu o ţară care are arme nucleare sau rachete balistice intercontinentale", explică ziarul. Editorialul avertizează că Phenianul deţine tehnologia care îi permite să lovească teritoriul continental al Statelor Unite cu o rachetă nucleară.

Articolul indică progrese recente în tehnologia nord-coreeană a rachetelor, după ce preşedintele Kim Jong-un a anunţat, în mesajul său anual, pe 1 ianuarie, că s-a ajuns în ultima fază a construcţiei unei rachete intercontinentale.

Joi, Coreea de Nord a lansat de pe coasta de est mai multe rachete de croazieră sol-mare, în ciuda sancţiunilor internaţionale pentru încălcarea rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU. Rachetele nord-coreene testate anul acesta sunt de mai multe tipuri, inclusiv unele balistice cu rază medie de acţiune sau sol-aer, reaminteşte Yonhap.