''Voi fi candidat al majorităţii prezidenţiale şi doresc să mă înscriu în această mişcare'', a declarat Valls la postul de radio RTL.

''Partidul Socialist este mort, nu şi valorile sale'', a adăugat fostul prim-ministru, precizând că nu se teme de o excludere din această formaţiune, al cărei membru intenţionează să rămână.

Invitat la postul Europe 1, purtătorul de cuvânt al lui Macron, Benjamin Griveaux, a declarat că fostul premier ''nu a fost învestit de comisia de învestitură'' a mişcării. ''Ar fi trebuit să-şi depună candidatura la fel ca toţi ceilalţi, pentru că regula este aceeaşi pentru toţi. Dacă nu îţi depui candidatura, nu poţi fi învestit de En Marche! Îi mai rămân 24 de ore'', a indicat purtătorul de cuvânt.

Preşedintele ales la Franţei, Emmanuel Macron, a demisionat luni de la conducerea mişcării politice pe care a înfiinţat-o în urmă cu un an, ''En Marche!''. Aceasta îşi va schimba numele în ''La République en Marche'' în vederea alegerilor parlamentare de pe 11 şi 18 iunie, pentru a se structura mai mult ca un partid tradiţional, a anunţat secretarul general al formaţiunii Richard Ferrand.

Acesta a mai precizat că numele celor 577 de candidaţi ai lui Macron în alegerile legislative vor fi anunţate joi.

Emmanuel Macron, cel mai tânăr preşedinte ales din istoria Franţei, a câştigat duminică turul al doilea al alegerilor, cu 66,1% din voturi în faţa contracandidatei de extremă dreapta Marine Le Pen (33,9%).

Potrivit unor sondaje, ''En Marche!'' întruneşte între 24% şi 26% din intenţiile de vot, devansând partidul de dreapta Republicanii (22%), Frontul Naţional (21-22%), stânga radicală (13%-15%) şi Partidul Socialist (8-9%).