Purtătorul de cuvânt al serviciului de frontieră, Oleg Slobodyan, a declarat că doi jurnalişti ruşi au fost opriţi la frontieră duminică fiindu-le interzisă intrarea pe teritoriul Ucrainei timp de trei ani, din cauza faptului că aceştia au petrecut sejururi în peninsula Crimeea, anexată în martie 2014 de către Rusia. 

"Serviciul de frontieră subliniază faptul că a avea o acreditare pentru Eurovision nu oferă automat puterea de a trece frontiera", a declarat acesta pe pagina de Facebook. Autorităţile ucrainene au anunţat deja sâmbătă că au refuzat intrarea în ţară a unui fotograf care lucrează pentru o agenţie de ştiri rusă din acelaşi motiv. 

Kievul, care organizează ediţia din 2017 a concursului, a interzis, de asemenea, timp de trei ani, candidatei alese să reprezinte Rusia, Iulia Samoilova, să intre în Ucraina, din cauza unui concert susţinut de aceasta, în iunie 2015, în Crimeea. 

În replică, Rusia a anunţat că nu va difuza concursul din acest an. Cunoscut pentru melodiile sale siropoase, concursul Eurovisionul este în mod constant marcat de tensiuni politice, cum ar fi cele dintre Rusia şi Ucraina, aflate la cuţite de la anexarea Crimeei, urmată de un conflict armat în estul Ucrainei între forţele Kievului şi separatiştii proruşi.