De asemenea, militarii au fost desfăşuraţi pentru a apăra clădirile ministerelor de la Brasilia.

Protestatarii au ieşit din nou în stradă pentru a cere alegeri anticipate, retragerea unui program de reforme economice, precum şi demisia preşedintelui Temer, înregistrat în timp ce autoriza o mită uriaşă pentru a păstra tăcerea fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Eduardo Cunha - condamnat la 15 ani de închisoare într-un dosat masiv de evaziune fiscală şi spălare de bani din Brazilia.

Preşedintele Temer a susţinut că nu are de gând să demisioneze, în ciuda acuzaţiilor extrem de grave de corupţie lansate împotriva sa, după ce a condus campania politică de punere sub acuzare a ex-preşedintei Dilma Rousseff pentru implicarea în masivul scandal Petrobras.

Mai multe ministere au foste vacuate în urma protestelor, dar doar după izbucnirea incendiului în incinta ministerului Agriculturii.

”A avut loc o invazie la intrarea privată a ministerului. Ei au incendiat o cameră, au spart fotografiile dintr-o galerie a foştilor miniştri şi i-au confruntat pe poliţişti”, a declarat o purtătoare de cuvânt a ministerului Agriculturii de la Brasilia.

De asemenea, mai multe ciocniri violente au izbucnit între protestatari şi poliţişti, iar cel puţin o persoană a fost rănită şi mai multe arestate.

Aceste demonstraţii au început paşnic înainte de izbucnirea violenţelor de la Brasilia.

Forţele de ordine au tras gloanţe de cauciuc şi au lansat gaze lacrimogene împotriva protestatarilor, iar aceştia din urmă au fost surprinşi spârgând geamuri.