Abby Mullen din Airdire, North Lanakshire: „Chiar când ne îndreptam spre ieşire, o bombă a explodat atât de aproape de locul în care ne aflam. Brusc, am început să vedem pe jos piele jupuită şi materii fecale. Erau peste tot, inclusiv pe părul meu şi pe geanta mea. Încă mai găsesc în părul meu bucăţi de te miri ce. Nu ţi-ai imagina vreodată că ţi se poate întâmpla aşa ceva, dar asta dovedeşte că de fapt i se poate întâmpla oricui.

Când am întors capul spre stânga, am auzit explozia. Apoi, s-a repetat iar. Apoi am văzut numai fum. Unii oameni erau răniţi. Am văzut sânge pe oameni, în timp ce încercam să ieşim. Oamenii alergau în toate părţile. Iniţial s-a crezut ca au explodat baloane, dar nu, chiar era o explozie adevărată”.

Gary Walker din Leeds se afla împreună cu soţia în holul de la intrare, aşteptând să-şi ia cele două fete care se aflau a concert: „Am auzit ultimul cântec, apoi oamenii au început să iasă, concertul se terminase, când brusc am auzit explozia şi am văzut doar fum. Am simţit o durere în picior. sţia mi-a spus: Trebuie să mă întind. Avea o rană la stomac şi un picior rupt. Eram la doar trei metri de explozie. Am scăpat uşor.” Walker spune că cel mai fericit mment a fost acela când fetele sale l-au sunat să spună că sunt tefere.

Un alt bărbat care a venit cu fiica sa la concert a povestit: „Ariana a spus: „Bye bye Manchester!” Luminile s-au stins, apoi am auzit două zgomote puternice, oamenii au început să ţipe şi să fugă. Am reuşit să ajungem la ieşire şi am văzut sânge când uşile s-au deschis şi doi oameni răniţi. Sângele era peste tot pe ei, mulţi erau în stare de şoc.

Sasina Akhtar: „Ariana Grande a cântat ultima piesă din concert, apoi am auzit explozia în spatele nostru, spre capătul arenei. Am văzut adolescente cu sânge pe ele, toată lumea ţipa şi oamenii alergau. Era mult fum.”

Connor Rohan, 23 ani, era cu prietenii la concert, când a auzit explozia şi apoi tţipetele: „Era doar panică în jurul nostru şi oameni care fugeau Nimeni nu ştia ce se întâmplă, iar ţipetele erau asurzitoare.”

Isabel Hodgins, actriţă, a declarat pentru Sky News: „Era panică peste tot, oamenii se împingeau pe scări. Coridorul pe care mă aflam era plin ochi, era mult fum. Este pur şi simplu şocant . Am fost norocoşi pentru că am putut ieşi în siguranţă.

Erin McDougle, 20 ani, din Newcastle: „Când am ajuns afară era multă poliţie şi numeroase ambulanţe.

Laura, 22 ani: „Era o femeie întinsa lângă o maşină, acoperită cu sânge, şi o fetişă pe care o ridicau paramedicii. Erau mulţi oameni răniţi în parcare.

Erika Ignata, 18 ani, din Cheshire, era la concert cu sora ei, Monica, de 26 ani. „Am prins-o de mână pe sora mea şi am început să alergăm către uşi, era hoasul absolut. În jurul meu erau numai fetiţe.Câd am ajuns afară, sute de părinţi plângeau şi încercau să ia legătura cu copii lor prin telefon”.

Courtney Spencer, 17ani, era la concert cu o prietenă, scrie The Sun: „S-a întâmplat în faţa noastră. În capătul scărilor. Nu ştiam dacă sunt împuşcături sau dacă e o explozie. Ne-am prins de mână şi am făcut tot posibilul să scăpăm. Am văzut cum o fată zăcea în braţele mamei ei. Nu ştiu dacă era moartă.”