"Nu am discutat deloc despre acest subiect", le-a spus Lavrov jurnaliştilor în timpul unei vizite în Cipru, potrivit agenţiei de ştiri Interfax.

Întrevederea lui Donald Trump cu Serghei Lavrov şi cu ambasadorul rus Serghei Kisliak la Casa Albă săptămâna trecută a generat controverse după informaţiile apărute în presă potrivit cărora preşedintele american le-ar fi dezvăluit oficialilor ruşi informaţii clasificate.

În plus, New York Times a dezvăluit în ediţia sa de vineri că Trump le-ar fi spus de asemenea lui Lavrov şi Kisliak în timpul întrevederii că directorul FBI James Comey era "de-a dreptul ţicnit" şi că demiterea sa i-a luat "o mare presiune" de pe umeri.

Un document bazat pe notele din timpul întâlnirii preşedintelui american cu şeful diplomaţiei ruse citează cuvintele lui Trump despre fostul director al FBI, James Comey: "Tocmai l-am dat afară pe şeful FBI. Era nebun, de-a dreptul ţicnit. Am făcut faţă unei mari presiuni din cauza Rusiei. Am scăpat de asta".

Vizita oficialilor ruşi la Washington a avut loc la o zi după ce Trump l-a concediat pe Comey, care a fost criticat pentru modul în care a condus ancheta FBI privind posibile legături între campania electorală a lui Trump şi Rusia în timpul alegerilor din 2016 din SUA.