Rusia: Opt luni de închisoare pentru un participant la manifestaţiile anticorupţie din martie

Rusia: Opt luni de închisoare pentru un participant la manifestaţiile anticorupţie din martie
Sursa: jurnal.md/Agerpres Foto: EPA 19.05.2017 08:44
Un manifestant care a participat la o demonstraţie anticorupţie de o amploare fără precedent, în martie, la Moscova, a fost condamnat joi la opt luni de închisoare şi încarcerat, au anunţat agenţiile ruse de presă citate de AFP.


Yuri Kuliya a fost arestat la manifestaţia din 26 martie, care a reunit mii de persoane, în cadrul unei vaste mobilizări organizate în toată ţara contra corupţiei elitei ruse, la chemarea opozantului Alexei Navalnâi.

Potrivit agenţiilor ruse, Yuri Kuliya a fost acuzat că a ameninţat viaţa reprezentanţilor forţelor de ordine şi a fost condamnat după ce şi-ar fi recunoscut vinovăţia.

Este prima sentinţă pronunţată faţă de manifestanţi care riscă importante pedepse cu închisoarea pentru a fi atacat poliţia în timpul demonstraţiilor anticorupţie.

La Moscova, peste o mie de oameni, printre care Navalnâi, au fost reţinuţi la manifestaţia din martie, interzisă de autorităţi. iar mulţi au executat două săptămâni de detenţie administrativă.

Aceste manifestaţii au avut loc după publicarea de către Navalnâi a unui raport ce-l acuza pe premierul rus, Dmitri Medvedev, că s-ar afla în fruntea unui imperiu imobiliar finanţat de oligarhi.

Alexei Navalnâi a fost găsit vinovat de organizarea unei manifestaţii neautorizate şi de nesupunere în faţa poliţiştilor în timpul arestării sale. El a fost condamnat la plata unei amenzi şi 15 zile de detenţie.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI