Armata siriană a recucerit două localităţi după un atac sângeros al Statului Islamic

Armata siriană a recucerit două localităţi după un atac sângeros al Statului Islamic
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 19.05.2017 11:08
Armata siriană a recucerit două sate din provincia centrală Hama, vizate cu o zi înainte de un atac sângeros al grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a raportat vineri organizaţia neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP.

Armata regimului şi aliaţii său au recucerit Aqareb, unde populaţia este majoritar ismailită, şi Mabouje, unde trăiesc suniţi şi minorităţile jaafarită, ismailită şi alawită.

Aceste două sate au fost atacate joi de gruparea ultraradicală care a ucis 25 de civili, dintre care cinci copii, şi 27 de membri ai miliţiilor pro-regim, potrivit celui mai recent bilanţ al OSDO. Gruparea SI a pierdut 10 combatanţi.

Agenţia oficială Sana a afirmat la rândul său că atacul jihadist a curmat viaţa a 52 de persoane, dintre care 15 copii, adăugând că mai multe dintre ele au fost decapitate şi li s-au amputat membrele.

Satul Mabouje a mai fost ţinta unui atac al SI în martie 2015: jihadiştii au executat aici 37 de civili şi au răpit alţi 50, dintre care majoritatea femei.

Regimul de la Damasc, insurgenţii şi SI îşi împart controlul asupra provinciei centrale Hama.

Pe un alt front al confruntărilor din Siria, OSDO a raportat vineri că 22 de combatanţi ai regimului şi 40 de jihadişti ai SI au fost ucişi în lupte în estul provinciei Alep, în ultimele 24 de ore.

În decurs de şase ani, războiul a cauzat moartea a peste 320.000 de oameni, a alungat peste jumătate din populaţiei Siriei din locuinţe şi a distrus economia şi infrastructura acestei ţări.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI