Unul dintre cei mai puternici şi controversaţi magnaţi media a murit la vârsta de 77 de ani; Anul trecut şi-a părăsit „regatul” Fox News după un scandal sexual

Unul dintre cei mai puternici şi controversaţi magnaţi media a murit la vârsta de 77 de ani; Anul trecut şi-a părăsit „regatul” Fox News după un scandal sexual
Sursa: jurnal.md Foto: reuters.com 18.05.2017 17:23
Roger Ailes, unul dintre cei mai controversaţi magnaţi media şi fostul şef al Fox News, a murit la vârsta de 77 de ani. Soţia lui, Elizabeth Ailes, a fost cea care a făcut anunţul.

„Cu durere în suflet şi cu inima zdrobită vă anunţ că soţul meu, Roger Ailes, a murit în această dimineaţă. Roger a fost un soţ şi un tată iubitor pentru mine şi fiul nostru, Zachary, şi un prieten loial pentru mulţi. A fost un patriot, profund recunoscător că a trăit într-o ţară care i-a dat şansa să lucreze mult, să crească şi să dea înapoi. Cariera sa se întinde pe mai mult de cinci decade în entertainment, politică şi ştiri care au influenţat milioane de oameni”, a anunţat soţia sa.

Roger Ailes şi-a dat demisia de la Fox News din iulie anul trecut, în urma unui scandal sexual, sfârşindu-şi astfel cariera de 20 de ani de „rege” al celei mai profitabile reţele americane de televiziune. Totul după ce fosta prezentatoare Gretchen Carlson a depus plângere împotriva sa pentru hărţuire sexuală. O altă prezentatoare, Megyn Kelly, a declarat că Ailes i-a făcut şi ei avansuri sexuale pe vremea când era corespondentă.

Robert Ailes, mâna dreaptă a celui mai influent mogul din lume, Robert Murdoch, a creat din nimic cel mai puternic post de ştiri la ora actuală din Statele Unite, Fox News. Acest post a depăşit CNN şi este considerat canalul care poate influenţa rezultatul alegerilor.
 
Fox News l-a promovat continuu pe Donald Trump, reuşind să aducă în faţa televizoarelor peste 20 de milioane de americani la o dezbatere politică.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI