Rusia continuă militarizarea Crimeii; Un nou batalion de asalt al trupelor aeropurtate

Rusia continuă militarizarea Crimeii; Un nou batalion de asalt al trupelor aeropurtate
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap 18.05.2017 13:42
Rusia a început crearea unui batalion de asalt de trupe aeropurtate, care ar trebui să devină operaţional la 1 decembrie, în cadrul Diviziei aeropurtate 7, care are baza permanentă lângă Novorossiisk, sudul Rusiei, relatează agenţia de presă TASS.

"La decizia colegiului Ministerului Apărării (rus), un batalion de asalt de trupe aeropurtate în cadrul Diviziei 7 urmează să devină operaţional în jurul datei de 1 decembrie. Batalionul va staţiona în apropiere de oraşul Feodosia, în partea de est a peninsulei" Crimeea, a declarat joi agenţiei ruse de presă citate generalul Vladimir Şamanov, preşedintele Comisiei pentru apărare din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus).

Către sfârşitul anului 2019, a adăugat el, pe baza acestui batalion în Crimeea urmează să fie creat Regimentul 97 de asalt, al treilea ca parte componentă a Diviziei 7 vânători de munte.

Preşedintele rus Vladimir Putin a început miercuri o serie de întâlniri tradiţionale cu şefii armatei şi responsabilii complexului industrial militar, cu scopul de a pregăti un nou program federal de modernizare a armatei până în 2020 şi a cărui elaborare a început deja.

Putin a declarat că Rusia a început deja să-şi reechipeze trupele, ţinând cont de necesitatea de a consolida apărarea teritoriilor arctice şi a frontierelor vestice ale ţării, precum şi de rezultatele operaţiunii aeriene desfăşurată de Moscova în Siria, conform RIA Novosti.

"Armata a primit peste 5.600 de arme ultramoderne şi aproximativ 3.000 de echipamente renovate sau modernizate. Aceasta a permis ca rata de echipamente moderne să crească până la 58% în cadrul armatei', a declarat şeful statului rus, stabilind obiectivul ca această rată să crească până la 62% în 2017.

Pentru joi, preşedintele rus are programată o întâlnire cu unii comandanţi militari la Soci, într-un format iniţiat de Kremlin în 2013.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI