Vicepremierul ungar Zsolt Semjen a lăudat iniţiativa cetăţenească a Uniunii Federale a Naţionalităţilor Europene şi a declarat că problema minorităţilor naţionale trebuie să fie discutată la nivel european.

"Comisia Europeană şi-a dat seama că aceasta este o problemă comună care afectează nu numai minorităţile, ci toţi cetăţenii europeni şi statele membre", a spus Semjen.

Zsolt Semjen le-a cerut minorităţilor naţionale din Europa să utilizeze iniţiativa FUEN pentru răspândirea informaţiilor despre situaţia minorităţilor şi pentru a se asigura că problema minorităţilor este reprezentată corespunzător în agenda politică europeană.

În cadrul congresului de la Cluj-Napoca, secretarul de stat responsabil de comunităţile maghiare din străinătate, Arpad Janos Potapi, a transmis că Ungaria susţine reglementarea drepturilor minorităţilor în cadrul forurilor internaţionale.

"Acesta este motivul pentru care Ungaria a participat la un proces împotriva Comisiei Europene, care a dus la înregistrarea de către Comisie a iniţiativei cetăţeneşti. Ungaria şi zonele în care se află minorităţi etnice maghiare vor organiza o campanie de strângere a unui milion de semnături necesare pentru succesul iniţiativei", a spus Arpad Janos Potapi.