Belgia extinde avantajele fiscale acordate navetiştilor care se deplasează la serviciu cu bicicleta

Belgia extinde avantajele fiscale acordate navetiştilor care se deplasează la serviciu cu bicicleta
Sursa: www.agerpres.ro Foto: agerpres.ro 18.05.2017 17:09
Belgia a extins avantajele fiscale acordate navetiştilor care se deplasează la locul de muncă pe orice tip de bicicletă electrică, informează Reuters.

Angajatorii din Belgia au posibilitatea să-şi răsplătească angajaţii care vin la serviciu pe bicicletă recompensându-i financiar pentru fiecare kilometru pe care îl străbat pedalând, în cadrul unui program prin care se promovează ecologismul şi un stil de viaţă mai sănătos.

Navetiştii pot beneficia de 23 de cenţi pentru fiecare kilometru pedalat între locuinţă şi serviciu.

Noua modificare legislativă include bicicletele electrice care pot circula cu până la 45 de kilometri pe oră. Până în prezent erau acordate beneficii numai celor care puteau atinge maximum 25 kilometri pe oră.

"Vrem să încurajăm mersul pe bicicletă pentru navetişti, indiferent de tipul de bicicletă utilizat, din motive evidente", a declarat ministrul de finanţe Johan Van Overtveldt într-un comunicat, potrivit sursei citate.

În anul 2015, Belgia a achitat circa 93 de milioane de euro unui număr de peste 400.000 de utilizatori ai acestui program, cifră aproape dublă faţă de cea înregistrată în anul 2009.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI